BURSA

Bursa Prof. univ. dr. Viorel Daghie

Bursa V.Daghie ed I

2014

Pentru anul calendaristic 2014 vor fi acordate două Burse. Studenţii care vor primi cele două burse sunt Mihaela Ropotan şi Adrian Chiper.

Crăciun Ana-Maria
Lovin Geanina
CV1 CV2
Lista de lucrări Lista de lucrări
Memoriu de activitate Memoriu de activitate
Plan de dezvoltare personală Plan de dezvoltare personală

PARTENERI

In honorem

In honorem Viorel Daghie

Cu aproximativ, un an de zile în urmă, cu regret, aduceam la cunoştinţa cititorilor noştri, trecerea în nefiinţă a reputatului profesor doctor, Viorel Daghie, având totuşi convingerea că sutele de studenţi pe care i-a îndrumat, nenumăraţii oameni al căror destin l-a influenţat, îl vor purta în memorie.

Se spune că un om moare de două ori: prima dată când suflarea îi părăseşte trupul, iar a doua oară, când se rosteşte ultima oară numele lui.

Pentru că distinsul profesor, prin activitatea sa remarcabilă, s-a înscris în rândul oamenilor care nu se uită, chiar dacă uitarea este o lege a firii; pentru că societăţile civilizate pot fi recunoscute după cât de mult vorbesc despre maeştrii care le-au călăuzit şi care le-au sporit puterea de a se face cunoscute; întrucât profesorul ar fi împlinit, joi 30 octombrie 2014, vârsta de 60 de ani, la ceas aniversar, de sub tiparele editurii Universul JJuridic, va apărea un volum omagial, care va fi lansat, cu prilejul deschiderii anului universitar 2014-2015, la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi.

Cu alte cuvinte, profesorul se va întoarce, acolo unde s-a simţit cel mai bine, între studenţi, pentru a-i convige că a aplica perseverent, în viaţă, principiile, înseamnă nu a încerca să încorsetezi multiplicitatea şi diversitatea în scheme prefabricate şi, prin urmare, neviabile, ci a studia, în profunzime, fenomenele şi procesele vieţii reale, a îmbogăţi necontenit principiile, cu existenţa istorică, a le traduce mereu în soluţii creatoare adaptate mereu în soluţii creatoare adaptate necesităţilor concrete de ordin politic, social şi moral.

La desăvâşirea volumului omagial sunt invitaţi să contribuie, toţi cei interesaţi, cu un gând, o amintire, o fotografie, care să surprindă un crâmpei din frumoasa şi prestigioasa carieră în Lumea dreptului, sau din simpla-i existenţă de om de lume, a ilustrului profesor şi magistrat, Viorel Daghie.

Detalii pot fi regăsite pe site-ul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi.

Pliant OMAGIU.pdf